fbpx

Steelwratjes

Een fibroom wordt in de volksmond steelwratje of skintag genoemd en is een goedaardige tumor van het bindweefsel. Het zijn huidskleurige of bruin gekleurde aangroeisels verbonden met een steeltje aan de huid. De grootte kan variëren van 2 tot 5 mm en ze worden vaak in meerdere aantallen gezien maar kunnen ook solitair voorkomen.

Oorzaak en ontstaan van Steelwratjes

Steelwratjes komen bij 25% van de mensen voor en ontstaat door wrijving. Ze worden vooral gezien in de oksels, liezen, hals (wrijving door kettinkjes) en op de bh-rand. Bij uitgebreide vormen kan er ook sprake zijn van een verminderde glucosetolerantie. Ondanks de naam steelwratje doet vermoeden is het geen familie van de wratten. Er is geen virus aanwezig en daarom zijn fibromen ook niet besmettelijk.
Resultaat steelwratjes
Resultaat na één behandeling

“Ik ben enorm geholpen bij het verwijderen van mijn steelwratjes. Lucienne neemt echt de tijd en gaat heel professioneel met je om. Echt top. Mijn complimenten”

Behandeling

Steelwratjes zijn goedaardig en hoeven niet behandeld te worden. Echter zijn ze ontsierend en kunnen eenvoudig behandeld worden. Huidzorg Totaal biedt de volgende behandelmethode aan:
 
Coagulatie
Coagulatietherapie is een behandeltechniek om storende, goedaardige huidoneffenheden te behandelen. Zoals ouderdomswratten, ouderdomsvlekken, overbeharing, fibromen, kersenwratjes, spider naevus en couperose. Door de warmte van de naald wordt een oneffenheid in de huid verhit of losgebrand. Nadat het korstje er afgevallen is ziet u het resultaat van de behandeling. Lees meer over coagulatie
 
Cryotherapie
Bij cryotherapie worden kleine, goedaardige huidafwijkingen bevroren met vloeibare stikstof d.m.v. de cryopen. Hierdoor ontstaat een wondje waarna de huid met gezond weefsel zal genezen. Goedaardige afwijkingen die behandeld kunnen worden zijn  ouderdomsvlekken, wratten, fibromen en andere oppervlakkige huidaandoeningen. Lees meer over cryotherapie