fbpx

Curettage

Goedaardige huidgezwellen zoals ouderdomswratten kunnen effectief behandeld worden met curettage. Met een steriel, scherp, ringvormig mesje wordt het goedaardige huidgezwel onder oppervlakkige verdoving voorzichtig en nauwkeurig van de huid geschraapt. Het omliggende gezonde weefsel wordt niet aangetast en de kans op littekenweefsel is nihil.
 

Voor de behandeling

Voor een mooiere wondgenezing na de behandeling wordt geadviseerd om de ouderdomswrat(ten) en de omliggende huid drie weken te beschermen tegen de zon met minimaal spf30.

De behandeling

Eerst wordt het gebied gedesinfecteerd met alcohol, vervolgens wordt het gebied met een spray oppervlakkig verdoofd. Met de curette wordt de ouderdomswrat er afgeschraapt en is een roze huid te zien. Dit is een schaafwondje waar een korstje op komt die na ongeveer één week weer weg is. Het is belangrijk dat hier niet aan gekrabd wordt. Het wondje wordt afgedekt met een pleister.

Na de behandeling

Het korstje en daarna de nieuwe roze huid is kwetsbaar en dient daarom voorzichtig mee om worden te gaan. Voorzichtig afdrogen en goed tegen de zon beschermen is noodzakelijk voor een mooi resultaat.

Gratis intake

Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvende intake. 

Huidtherapeut - schoonheidsspecialiste

Nog vragen? Whatsapp of bel dan naar 06 239 20 209 of vul het contactformulier in.

Curettage
Eerste 15 min€ 35
Daarna per 5 min€ 5
Vervolgbehandelingv.a. € 20

VERGOEDING ZORGVERZEKERING

Medische behandelingen bij de huidtherapeut worden door verzekeraars in het algemeen gedekt. Dit betekent dus dat niet alle verzekeraars deze behandelingen dekken. Als je wilt weten of jouw verzekeraar dit wel dekt raden wij u aan om contact te zoeken met jouw verzekeraar. Ook is het handig om de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar door te lezen omdat het daar ook vaak in beschreven staat.