fbpx

Curettage

Curettage is een effectieve behandeling voor goedaardige huidgezwellen, zoals ouderdomswratten. Tijdens deze procedure wordt het goedaardige huidgezwel voorzichtig en nauwkeurig verwijderd van de huid met behulp van een steriel, scherp, ringvormig mesje. Dit gebeurt onder oppervlakkige verdoving. Het omliggende gezonde weefsel blijft onaangetast, waardoor de kans op littekenweefsel minimaal is.

Voorbereiding op de behandeling

Om een betere wondgenezing te bevorderen, wordt geadviseerd om de ouderdomswrat(ten) en het omliggende huidgebied gedurende vier weken te beschermen tegen de zon. Het gebruik van een zonnebrandcrème met een minimum SPF van 30 wordt aanbevolen.

De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling wordt het te behandelen gebied gedesinfecteerd. Vervolgens wordt een oppervlakkige verdovingsspray aangebracht. Met behulp van de curette wordt de ouderdomswrat weggeschraapt, waardoor een roze huid zichtbaar wordt. Dit resulteert in een schaafwondje dat binnen ongeveer één week bedekt wordt met een korstje. Het is belangrijk om niet aan het korstje te krabben. Na de behandeling wordt het wondje afgedekt met een pleister.

Nazorg de behandeling

Het korstje en de nieuwe roze huid zijn kwetsbaar en vereisen voorzichtige verzorging. Het is belangrijk om het gebied voorzichtig af te drogen en goed te beschermen tegen blootstelling aan de zon. Dit is noodzakelijk om een mooi resultaat te verkrijgen.

Gratis intake

Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvende intake. 

Huidtherapeut - schoonheidsspecialiste

Nog vragen? Whatsapp of bel naar 06 239 20 209 

Curettage
Eerste 15 min€ 35
Daarna per 5 min€ 5
Vervolgbehandelingv.a. € 20

VERGOEDING ZORGVERZEKERING

Medische behandelingen bij de huidtherapeut worden door verzekeraars in het algemeen gedekt. Dit betekent dus dat niet alle verzekeraars deze behandelingen dekken. Als je wilt weten of jouw verzekeraar dit wel dekt raden wij u aan om contact te zoeken met jouw verzekeraar. Ook is het handig om de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar door te lezen omdat het daar ook vaak in beschreven staat.