fbpx

Over Huidzorg Totaal

Het beroep Huidtherapeut

Volgens de wet BIG (Beroepen in de Individuele gezondheidszorg) is de huidtherapeut een paramedicus. Na het voltooien van de 4-jarige voltijdse hbo-opleiding huidtherapie, draag ik de beschermde titel huidtherapeut.
Hiermee heeft u de garantie dat een huidtherapeut een professionele opleiding   heeft gevolgd en voldoet aan de verplichte jaarlijkse bij- en nascholingen. De huidtherapeut is dan ook  huidspecialist die gespecialiseerd is in de behandeling van een zieke of beschadigde huid.

Directe Toegankelijkheid

De huidtherapeut is sinds 2011 direct toegankelijk; dat betekent dat je geen verwijzing meer nodig hebt van een huisarts of medisch specialist. Het is wel mogelijk dat de zorgverzekeraar hierom vraagt voordat ze de behandeling(en) vergoed(en).
Als u zonder verwijzing bij een huidtherapeut komt wordt er een screening gedaan. Hierin wordt gekeken of het verstandig is om te behandelen of dat de huisarts of medisch specialist eerst de huid (en gezondheid) onderzoekt.

Vergoeding huidtherapie

Diverse behandelingen kunnen worden vergoed door de zorgverzekeraar.   Raadpleeg je polis om te zien voor welke vergoeding(en) je in aanmerking komt.

NVH

De Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) behartigt de belangen van aangesloten huidtherapeuten in Nederland. Hun ontwikkelen kwaliteitsbeleid en organiseren na- en bijscholingsprojecten. Ook vertegenwoordigen hun de Kwaliteitsregister Paramedici. Lees meer over de NVH op www.huidtherapie.nl.

Kwaliteitsregister Paramedici

Een huidtherapeut die voldoet aan de opleidingseisen conform artikel 34 uit deze wet, kan worden opgenomen in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Het KP controleert iedere vijf jaar de actuele kennis en ervaring van de huidtherapeute van Huidzorg Totaal. Hierdoor ben je gegarandeerd van de kwaliteit van de geleverde zorg door de huidtherapeut.