fbpx

Gratis huidverzorgingsadvies

Het vinden van de juiste producten voor je specifieke behoeften kan soms overweldigend zijn, vooral met het overweldigende aantal opties met bijbehorende claims op de markt. Op deze pagina hoop ik jou een stapje dichter bij de perfecte huidverzorgingsroutine te brengen. Ik  Soms kan de drempel naar een huidtherapeut net te groot zijn, daarom hoop ik je hier al een paar waardevolle tips te geven. Alle kennis en positieve ervaring die ik heb opgedaan zal ik met jullie delen. Onderaan de website staan een aantal algemene basis tips.

Ben je op zoek naar betrouwbare en deskundige aanbevelingen voor de producten die jij nodig hebt om jou huid te laten stralen? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem dat zowel tieners als volwassenen treft. Gelukkig zijn er tal van producten op de markt die kunnen helpen bij het verminderen van acne en het verbeteren van de algehele conditie van de huid. Als je op zoek bent naar gratis productadvies om je te helpen bij het beheersen van acne, zijn er enkele tips die je kunt volgen. Lees hier verder over het gratis advies voor een acne-gevoelige huid.

Een droge huid kan strak aanvoelen, ruw zijn en gevoelig zijn voor schilfering en jeuk. Het is belangrijk om producten te kiezen die de hydratatie verbeteren, de huidbarrière versterken en de droogheid verminderen. Ben je op zoek naar gratis productadvies om je droge huid te helpen bij het verzorgen? Lees hier verder over het gratis advies voor een droge huid.

Meer gratis productadvies volgt snel!

De eerste gratis tips

In een basisverzorgingsroutine vind ik 4 producten het belangrijkst. De onderstaande tips zijn toepasbaar voor ieder huidtype en kunnen een groot deel van de huidproblemen al oplossen. Begin hiermee voordat je extra producten toevoegt, zoals serums. Dit is vooral nuttig bij pigmentatieproblemen en veroudering.

  • Stap 1 Reiniging: Gebruik een milde gezichtsreiniger die op een zachte manier vuil, overtollige talg en make-up verwijdert. Kies voor een niet-schuimende gezichtsreiniger die de huid niet uitdroogt. Vermijd producten met harde sulfaten, omdat deze de huid kunnen ontdoen van natuurlijke oliën. Reinig je gezicht ‘s ochtends en ‘s avonds om vuil en onzuiverheden te verwijderen, maar vermijd overmatig scrubben, omdat dit de huid kan irriteren. Masseer de reiniger in op de huid met je handen en spoel deze af met water. Dep de huid daarna droog met een zachte handdoek. Gebruik geen washandje of scrub. Na de reiniging zullen producten beter door de huid worden opgenomen.
  • Stap 2 Exfoliant: Dit is een verdunde peeling die geschikt is voor thuisgebruik. Gebruik deze in de avond na het reinigen en spoel deze niet af, tenzij hij te heftig is, dan kan je hem na een paar minuten afspoelen. Door regelmatig te exfoliëren verwijder je op milde wijze dode huidcellen, wat resulteert in een gezonder uitziende huid. Daarnaast zorgt een exfoliant ervoor dat andere producten in je huidverzorgingsroutine beter door de huid worden opgenomen. Er zijn verschillende soorten exfolianten verkrijgbaar, zoals AHA en BHA. Meestal adviseer ik cliënten om te beginnen met AHA, zelfs bij acne gerelateerde klachten, omdat hier vaak betere resultaten mee worden behaald. Bouw het gebruik van een exfoliant rustig op (heel belangrijk!), begin met twee keer per week en verhoog de frequentie na een paar weken als de huid eraan gewend is (geen irritatie of schilfering).  
  • Stap 3 Moisturizer: Een goede moisturizer hydrateert de huid en bevat antioxidanten en ingrediënten die de huidbarrière versterken en het vochtgehalte op peil houden. De moisturizer is ‘s avonds de laatste stap in je routine, na reiniging en exfoliatie. ‘s Ochtends kan je hem eventueel ook gebruiken voordat je dagcrème aanbrengt, voor extra hydratatie.
  • Stap 4 Dagcrème met spf: Als laatste stap in de ochtend gebruik je een dagcrème met minimaal SPF 30. Zonnestralen kunnen je huid beschadigen en leiden tot problemen zoals pigmentvlekken, huidveroudering en zelfs huidkanker. Bescherm je huid altijd (ja, zelfs in de winter) tegen de schadelijke effecten van de zon. Gebruik een zonnebrandcrème met een breed spectrum en een SPF van 30 of hoger. Wist je dat antioxidanten ook bescherming bieden tegen de zon? Extra pluspunt als deze in het product aanwezig zijn.
  • Stap 0 Make-upremover indien nodig: Voor mascara of foundation is een milde make-upremover aan te bevelen, zoals een micellair water voor de gevoelige huid. Als je slechts een beetje concealer of een dun laagje foundation of poeder draagt, is de normale reiniger voldoende.
 

Onthoud dat productadvies een persoonlijke aangelegenheid is en wat voor de ene persoon werkt, werkt mogelijk niet voor een andere. Als je twijfelt over welke producten het beste voor jou zijn, is het raadzaam om een huidtherapeut te raadplegen voor passend advies.