fbpx

Microdermabrasie

Microdermabrasie is een intensieve, mechanische peeling die dode huidcellen effectief verwijdert. Met behulp van een vacuümapparaat wordt het bovenste laagje van de huid gecontroleerd afgeschaafd. Deze behandeling verbetert de bloedcirculatie en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. Het resultaat is een gladdere en stralendere huid. Het voordeel van microdermabrasie ten opzichte van andere peelings is dat de intensiteit nauwkeurig kan worden ingesteld. Deze behandeling is geschikt voor het verminderen van (acne)littekens, een rokershuid, grove poriën en/of een grove huidstructuur.

Voorbereiding op de behandeling

Een goede voorbereiding van de huid is belangrijk om het beste resultaat te behalen met microdermabrasie. Tijdens het consult wordt besproken welke producten het meest geschikt zijn voor de huidvoorbereiding. Het is ook belangrijk om de huid minimaal één week voor de behandeling te beschermen tegen de zon.

De behandeling

De microdermabrasie behandeling begint met een oppervlaktereiniging om talg, vuil en dode huidcellen te verwijderen. Vervolgens wordt het handstuk met een diamantenkopje over de huid bewogen, terwijl het vacuüm zuigt. Over het algemeen wordt deze behandeling als comfortabel ervaren. Na de behandeling wordt een product met actieve ingrediënten en een zonbescherming aangebracht.

Nazorg na de behandeling

Direct na de behandeling voelt de huid zachter aan en kan deze tijdelijk wat roder zijn dan normaal. Voor optimale resultaten wordt aanbevolen om een behandelkuur te volgen.
Adviezen na de behandeling:
• Bescherm de huid gedurende vier weken met minimaal SPF30 (herhaal elke twee uur bij blootstelling aan de zon)
• Reinig de huid met een milde reiniger
• Vermijd scrubben
• Gebruik geen producten met alcohol

Meer informatie?

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende intake. 

Huidtherapeut - schoonheidsspecialiste

Nog vragen? Whatsapp of bel naar 06 239 20 209

Microdermabrasie
Gelaat€ 42
Gelaat, hals en decolleté€ 57

VERGOEDING ZORGVERZEKERING

Behandelingen bij de huidtherapeut worden door veel verzekeraars gedekt. Vaak staat in de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar beschreven of deze behandelingen worden gedekt. Als je na het lezen van de polisvoorwaarden nog steeds niet zeker weet of de behandelingen gedekt worden is het verstandig om contact op te nemen met jouw verzekeraar.