fbpx

Cryotherapie

Cryotherapie is een effectieve methode om kleine, goedaardige huidafwijkingen te verwijderen door ze te bevriezen met vloeibare stikstof. Hierdoor ontstaat een wondje dat vervolgens zal genezen met gezond weefsel. Deze behandeling is geschikt voor diverse huidaandoeningen, zoals pigmentvlekken, wratten, steelwratjes en oppervlakkige huidproblemen.
 

Voorbereiding op de behandeling

Voorafgaand aan de cryotherapie is het belangrijk dat er geen actief pigment aanwezig is in de huid. Daarom is het raadzaam om de huid gedurende vier weken voorafgaand aan de behandeling goed te beschermen tegen de zon met een zonnebrandcrème met een hoge SPF.

De behandeling

Tijdens de behandeling wordt de huidafwijking enkele seconden behandeld met vloeibare stikstof. Hoewel dit als onprettig kan worden ervaren, wordt het over het algemeen niet als pijnlijk beschouwd. Direct na de behandeling zal de behandelde plek rood kleuren en licht opzwellen. Het aantal benodigde behandelingen varieert, meestal zijn één tot drie sessies voldoende, afhankelijk van de specifieke huidafwijking. Voor pigmentvlekken is één behandeling meestal afdoende.

Nazorg na de behandeling

De dag na de behandeling zal de behandelde plek donkerder worden en vervolgens zal er een dun korstje ontstaan. Na 5 tot 14 dagen zal dit korstje vanzelf afvallen, afhankelijk van factoren zoals de locatie op het lichaam en het genezingsproces. Het is belangrijk dat het korstje op natuurlijke wijze loslaat voor een optimale genezing en resultaat. Daarna zal een gezonde roze huid zichtbaar worden, die in de loop van enkele weken met de rest van de huid zal mee kleuren.
Adviezen na de behandeling:
• Bescherm de behandelde plek minimaal vier weken lang met een zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 30 (herhaal elke twee uur als je buiten bent).
• Vermijd gedurende de eerste 24 uur hete douches, sauna’s en baden.
• Krab niet aan de behandelde plek en dep voorzichtig droog.
• Gebruik producten die worden aanbevolen door uw behandelaar.

Gratis intake

Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvende intake. 

Huidtherapeut - schoonheidsspecialiste

Nog vragen? Whatsapp of bel naar 06 239 20 209

Cryotherapie
Eerste behandelingv.a. € 35
Vervolgbehandelingv.a. € 25

VERGOEDING ZORGVERZEKERING

Door veel verzekeraars worden behandelingen bij de huidtherapeut gedekt. Overigens heeft niet iedereen hier behoefte aan dus zijn er ook een aantal verzekeraars die dit niet dekken. Als je wilt weten of jouw verzekeraar behandelingen bij de huidtherapeut dekt is het handig om de polisvoorwaarden door te lezen. Als je er daarna nog steeds niet zeker over bent is het handig om contact op te nemen met jouw verzekeraar.