fbpx

Cryotherapie

Bij cryotherapie worden kleine, goedaardige huidafwijkingen bevroren met vloeibare stikstof. Hierdoor ontstaat een wondje waarna de huid met gezond weefsel zal genezen. Goedaardige afwijkingen die behandeld kunnen worden zijn pigmentvlekken, wratten, steelwratjes en andere oppervlakkige huidaandoeningen.
 

Voor de behandeling

Voor de behandeling mag er geen actief pigment in de huid aanwezig zijn. Daarom is het belangrijk dat de huid drie weken vooraf aan de behandeling goed beschermd wordt tegen de zon met een hoge SPF.

De behandeling

Met vloeibare stikstof wordt de huidafwijking enkele seconden behandeld. Dit wordt als onprettig ervaren maar niet als pijnlijk. De behandelde plek zal gelijk rood kleuren en licht zwellen. Afhankelijk van de huidafwijking zijn er één tot drie behandelingen nodig. Voor een pigmentvlek is één behandeling meestal voldoende. 

Na de behandeling

De volgende dag zal de behandelde plek donkerder worden en daarna zal een dun korstje ontstaan. Afhankelijk van diverse factoren zoals lichaamslocatie en genezing zal het korstje er na 5 tot 14 dagen vanaf vallen. Voor een mooie genezing en goed resultaat is het zeer belangrijk dat dit korstje vanzelf vanaf er af valt. Vervolgens zie je een gezonde roze huid die in een paar weken tijd mee gaat kleuren met de rest van de huid.
Adviezen na de behandeling:
• Minimaal vier weken beschermen met minimaal SPF30 beschermen (als je buiten bent iedere twee uur herhalen)
• De eerste 24 uur geen hete douche, sauna of in bad
• Niet krabben en voorzichtig afdrogen
• Producten gebruiken die worden geadviseerd door de behandelaar

Gratis intake

Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvende intake. 

Huidtherapeut - schoonheidsspecialiste

Nog vragen? Whatsapp of bel dan naar 06 239 20 209 of vul het contactformulier in.

Cryotherapie
Eerste behandelingv.a. € 35
Vervolgbehandelingv.a. € 20

VERGOEDING ZORGVERZEKERING

Door veel verzekeraars worden behandelingen bij de huidtherapeut gedekt. Overigens heeft niet iedereen hier behoefte aan dus zijn er ook een aantal verzekeraars die dit niet dekken. Als je wilt weten of jouw verzekeraar behandelingen bij de huidtherapeut dekt is het handig om de polisvoorwaarden door te lezen. Als je er daarna nog steeds niet zeker over bent is het handig om contact op te nemen met jouw verzekeraar.