fbpx

Ongewenste haargroei

Veel vrouwen hebben fijne donshaartjes op de kin, bovenlip, onderbuik, of -rug. Dit is normaal, maar wanneer de haargroei toeneemt of dikke, stugge haren ontstaan is dit doorgaans ongewenst. Ook kunnen haren ingroeien en ontstekingen vooroorzaken. In beide gevallen is definitieve ontharing een uitkomst. 
Heb jij haargroei waar je het liever niet wilt? Voor definitieve ontharing van kleine en grote gebieden, lichte en donkere haren/huid kan Huidzorg Totaal helpen.

Oorzaak en ontstaan van ongewenste haargroei

Haargroei is genetisch bepaald en afhankelijk van ras, leeftijd en hormonale factoren. Hierdoor heeft de ene persoon meer beharing dan de ander.

Er zijn twee vormen van overbeharing: Hypertrichose en Hirsutisme.
• Hypertrichose is een overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al haargroei aanwezig is. Op bijvoorbeeld de armen of benen kunnen de haren langer en in aantal toenemen.
• Hirsutisme is een vorm van haargroei bij vrouwen op plekken waar meestal alleen mannen haargroei hebben. Dit kan voorkomen op de bovenlip, wangen, kin, hals, op de borst of op de rug. Dit komt meestal door een overgevoeligheid van de haarzakjes op het mannelijke hormoon ‘androgeen’. Het kan ook zijn dat er een verhoogde hoeveelheid androgenen in het bloed aanwezig zijn. 5 tot 10% van de vrouwen heeft last van hirsutisme.

Daarnaast krijgen ook veel vrouwen tijdens of na de overgang een aantal verdwaalde haren op de bovenlip, kin en/of wangen.

Behandelingen ongewenste haargroei

Als je ongemak, schaamte of minder zelfvertrouwen hebt door de overbeharing kan behandeling uitkomst bieden. Ook voor het gemak om nooit meer te scheren of harsen. Bij Huidzorg Totaal kun je terecht voor laserontharing.
 
Laserontharing
Door lichtenergie wordt het donkere pigment in je haar en haarwortel absorbeert. Dit warmt de haar op en veroorzaakt schade aan het haarzakje. Na iedere behandeling groeien er minder haren terug. Lees meer over laserontharing
Hypertrichose, overbeharing vrouw, overbeharing, ongewenste haargroei