fbpx

Ongewenste haargroei

Ongewenste haargroei kan zowel mannen als vrouwen storen en soms zelf hun zelfvertrouwen beïnvloeden. Daarnaast kunnen haren ook leiden tot andere ongemakken, zoals ingegroeide haren en ontstekingen. Als je last hebt van ongewenst donker haar, biedt laserontharing een effectieve en langdurige oplossing.
Heb jij haargroei waar je het liever niet wilt? Neem contact op met Huidzorg Totaal om de mogelijkheden te bespreken.

Oorzaak en ontstaan van ongewenste haargroei

Haargroei wordt bepaald door genetische factoren en is afhankelijk van ras, leeftijd en hormonale invloeden. Daardoor kan de mate van beharing verschillen tussen individuen.

Er zijn twee vormen van overbeharing: Hypertrichose en Hirsutisme.
• Hypertrichose is een overmatige haargroei op plaatsen waar al van nature haargroei aanwezig is. Bijvoorbeeld op de armen of benen kunnen de haren langer en in groter aantal groeien.
• Hirsutisme is een vorm van haargroei bij vrouwen op plekken waar normaal gesproken alleen mannen haargroei hebben. Dit kan voorkomen op de bovenlip, wangen, kin, hals, borst of rug. Het wordt meestal veroorzaakt door een overgevoeligheid van de haarzakjes voor het mannelijke hormoon ‘androgeen’. Het kan ook worden veroorzaakt door een verhoogde hoeveelheid androgenen in het bloed. Ongeveer 5 tot 10% van de vrouwen heeft last van hirsutisme.

Bovendien ervaren veel vrouwen tijdens of na de menopauze enkele ongewenste haren op de bovenlip, kin en/of wangen.

Daarnaast kan ook normale haargroei, bijvoorbeeld op de benen, oksels of schaamstreek, als ongewenst worden ervaren. Gelukkig kan dit ook behandeld worden met laserontharing. 

Behandelingen ongewenste haargroei

Als je last hebt van ongemak, schaamte of een gebrek aan zelfvertrouwen als gevolg van overbeharing, kan een behandeling uitkomst bieden. Bovendien biedt het gemak om nooit meer te hoeven scheren of harsen. Bij Huidzorg Totaal kun je terecht voor laserontharing.
 
Laserontharing
Bij laserontharing wordt lichtenergie gebruikt om het donkere pigment in je haar en haarwortel te absorberen. Dit verwarmt de haar en veroorzaakt schade aan het haarzakje. Na elke behandeling groeien er steeds minder haren terug. Lees meer over laserontharing
Laserontharing succesverhaal - Blij met resultaten