fbpx

Acne

Puistjes, mee-eters en/of oneffenheden? Iedereen heeft hier wel een last van (gehad), maar als je hier regelmatig last van hebt noemen we dat acne. Acne is een van de meest voorkomende aandoeningen en wordt bij 85% van de mensen in de leeftijdsgroep van 12 tot 24 jaar gezien, echter kan het ook voorkomen bij volwassenen en zelfs baby’s. Acne kan schaamte, emotionele en psychosociale problemen veroorzaken, daarnaast kan acne ook blijvende littekens achterlaten.
Wil je hier niet mee blijven lopen? Met de juiste verzorging, behandeling, adviezen en eventueel medicatie is acne goed onder controle te krijgen en houden.

Oorzaak en ontstaan van acne

Acne wordt het meeste gezien in het gezicht, de rug, schouders en de borst. De oorzaak van deze aandoening aan de talgklieren kan aan verschillende factoren liggen:
 • Een verhoogde talgproductie
 • Afsluiting van de afvoerbuis van de talgklierfollikel
 • Bacteriën genaamd de Propionibacterium acnes

Met name tijdens de pubertijd wordt acne vaak gezien, omdat er dan hormonale schommelingen plaatsvinden. De hormonen die de talgproductie beïnvloeden zijn de androgenen. Androgenen verstoren ook het verhoorningsproces in de huid waardoor de afvoerbuis van de talgklierfollikel kan verstoppen.
Naast hormoon schommelingen kan ook bijvoorbeeld UV-licht, medicatie en voeding invloed hebben. Deze oorzaken en factoren kunnen beïnvloedt worden zodat jouw huid weer rustig wordt.

“Zeer tevreden over Huidzorg Totaal. Ik had al een aantal jaar last van acne en ben bij verschillende huidtherapeuten geweest, maar niks hielp. Sinds ik Huidzorg Totaal heb ontdekt is mijn huid veel rustiger geworden en heb ik bijna geen last meer van oneffenheden.”

Behandelingen

Acne kan littekens achterlaten en daarom is het belangrijk om tijdig te behandelen. Heb je last van gerstekorrels of af en toe een onzuiverheid? Ook dan kan je bij Huidzorg Totaal terecht. Tijdens het consult zal de huidtherapeut jou adviseren welke behandeling (of combinatie van behandelingen) het beste past bij jouw huid.  
 
Huidadvies/leefstijladvies
Huidadvies en leefstijladvies zijn een belangrijk onderdeel van de behandeling. De huidtherapeut zal deze adviezen met jouw bespreken tijdens het consult en de behandelingen.
 
Acnetherapie
Het verhoorningsproces en de talgproductie zijn verstoord en daardoor ontstaan er verstoppingen oftewel mee-eters (comedonen). Deze worden op voorzichtige wijze geleegd worden voordat er een ontsteking (puistje) kan ontstaan. Lees meer over acnetherapie
 
Peelings
Een peeling is een vloeistof die bestaat uit zuren zoals salicylzuur, glycolzuur en trichloorazijnzuur (TCA). De zuren verweken dode huidcellen zodat deze gaan afschilferen. Ook worden de gezonde cellen gestimuleerd om te delen zodat de huid in betere conditie is. Hierdoor wordt jouw huid egaler waardoor dit een goede behandeling is bij anti-aging en acne(littekens). Daarnaast kan met een peeling ook de talgproductie afgeremd worden en zal het ontstekingen tegen gaan. Lees meer over peelings
 
Microdermabrasie
Microdermabrasie is een intensieve, ‘mechanische’ peeling om de dode huidcellen te verwijderen. Het apparaat zuigt de huid vacuüm en tegelijkertijd wordt het bovenste huidlaagje er gecontroleerd afgeschaafd. De huid krijgt een betere doorbloeding en de aanmaak van nieuwe cellen worden gestimuleerd. De huid zal gladder voelen en er stralender uitzien. Het voordeel ten opzichte van een peeling is dat deze behandeling nauwkeuriger qua intensiteit ingesteld kan worden. Deze behandeling is minder geschikt op actieve acne. Lees meer over microdermabrasie