fbpx

Benzoylperoxide voor Acne: Tips en Adviezen van Huidzorg Totaal

Wat is Benzoylperoxide?

Benzoylperoxide is een krachtig ingrediënt dat vaak door huisartsen wordt voorgeschreven als eerste stap in de behandeling van acne. Het werkt door de huid te exfoliëren, bacteriën te doden die acne veroorzaken, en overtollig talg te verminderen. Hoewel benzoylperoxide effectief is, zien we bij Huidzorg Totaal vaak dat het gebruik van alleen benzoylperoxide niet altijd het gewenste resultaat oplevert en veel bijwerkingen geeft. Mogelijk doordat er aanvullend geen of niet goede huidverzorging gebruikt wordt.

Behandeling van Acne met Benzoylperoxide

Benzoylperoxide is effectief bij de behandeling van acne. Acne wordt gekenmerkt door puistjes, pukkels en mee-eters die kunnen voorkomen op het gezicht, de rug, schouders of borst. Een holistische aanpak is essentieel om de beste resultaten te bereiken.

Acne, puistjes, puistjes uitknijpen, acne littekens, pukkels

Hoe Benzoylperoxide Correct te Gebruiken

Bij Huidzorg Totaal adviseren we de volgende tips om het beste resultaat te bereiken met benzoylperoxide:

 1. Reinig de Huid Grondig: Gebruik een milde reiniger om je gezicht te wassen en dep de huid droog.
 2. Begin Geleidelijk met Benzoylperoxide: Begin met een laag percentage, bij voorkeur niet hoger dan 5% voor het gezicht. Begin met het aanbrengen van benzoylperoxide om de dag om je huid te laten wennen aan het product. Na een tijdje kun je het dagelijks gebruiken, en uiteindelijk zelfs twee keer per dag als je huid het verdraagt.
 3. Gericht Aanbrengen: Breng benzoylperoxide één keer per dag in de avond aan, alleen op de actieve acneplekken en niet over het hele gezicht. Dit minimaliseert irritatie en droogheid.
 4. Hydrateer Goed: Gebruik een vochtinbrengende crème om de huid gehydrateerd te houden en schilfering te voorkomen.
 5. Bescherm tegen de Zon: Gebruik dagelijks zonnebrandcrème om je huid te beschermen tegen UV-stralen, die de bijwerkingen van benzoylperoxide kunnen verergeren. Gebruik benzoylperoxide NIET vlak voor, tijdens of vlak na het zonnebaden (in de zon of onder de zonnebank of een UV-lamp).
 6. In combinatie met een behandeling: In de praktijk wordt gezien dat uitsluitend benzoylperoxide niet voldoende werkt. Combineer het met een behandeling zoals acnetherapie, peelings en/of LED.

Voorbereiding op Behandelingen met Benzoylperoxide

Voor optimale resultaten adviseren wij om twee tot drie dagen voor een geplande behandeling te stoppen met het gebruik van benzoylperoxide. Dit helpt om eventuele irritaties te minimaliseren en de huid beter voor te bereiden op de behandeling. Je kunt benzoylperoxide weer gebruiken zodra de huid volledig hersteld is van de behandeling.

Evaluatie van Resultaten met Benzoylperoxide

Na drie maanden consequent gebruik van benzoylperoxide, kunnen we beoordelen of het voor jou effectief is geweest. Indien nodig, passen wij het behandelplan aan om de beste resultaten te behalen.

Mogelijke Bijwerkingen van Benzoylperoxide

Hoewel benzoylperoxide effectief is, kan het bijwerkingen veroorzaken zoals:

 • Roodheid
 • Droogheid
 • Schilfering
 • Brandend gevoel
 • Jeuk
 • Kloofjes in de huid
 • Bleekvlekken in kleding, beddengoed, handdoeken, haar, brillen en sieraden

Het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om deze bijwerkingen te minimaliseren en je huid gezond te houden!

  Holistische Aanpak bij Huidzorg Totaal

  Bij Huidzorg Totaal bieden wij een gepersonaliseerd behandelplan dat verder gaat dan alleen benzoylperoxide. Onze aanpak omvat:

  • Professionele Consultaties: Onze ervaren huidtherapeut evalueert jouw huid en stelt een op maat gemaakt behandelplan op.
  • Aanvullende Behandelingen: Naast benzoylperoxide kunnen we andere behandelingen zoals chemische of biologische peelings of LED-therapie aanbevelen om de acne verder aan te pakken.
  • Gepersonaliseerde Productaanbevelingen: Wij adviseren huidverzorgingsproducten die specifiek zijn afgestemd op jouw huidtype en behoeften om bijwerkingen te minimaliseren en resultaten te maximaliseren.

  Maak Vandaag Nog een Afspraak

  Ben je klaar om uw acne effectief aan te pakken met een holistische benadering? Maak vandaag nog een afspraak met onze huidtherapeut. Maak online een afspraak voor een consult of bel ons op 06 23920209 of stuur een whatsapp. Wij helpen jou graag op weg naar een gezondere, stralende huid!

  Huidtherapeut - schoonheidsspecialiste

  Veelgestelde Vragen over Benzoylperoxide

  1. Kan ik benzoylperoxide combineren met andere acnebehandelingen?

  Ja, benzoylperoxide kan vaak worden gecombineerd met andere behandelingen. De huidtherapeut kan jou adviseren over de beste combinatie voor jouw huid.

  2. Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie met benzoylperoxide?

  De meeste mensen zien een verbetering binnen 4 tot 6 weken, maar kan 3 maanden duren. Consistentie is de sleutel tot succes bij het gebruik van benzoylperoxide.

  3. Wat moet ik doen als ik ernstige bijwerkingen ervaar van benzoylperoxide?

  Als je ernstige bijwerkingen ervaart, stop dan met het gebruik van benzoylperoxide en raadpleeg een huidtherapeut bij Huidzorg Totaal voor een aangepast behandelplan.

  4. Hoe voorkom ik bleekvlekken door benzoylperoxide in mijn kleding en beddengoed?

  Gebruik oude handdoeken en draag oude kleding tijdens en na het aanbrengen van benzoylperoxide om bleekvlekken te vermijden.