fbpx

LED-Therapie

LED-therapie is een effectieve behandeling voor huidverbetering, waarbij gebruik wordt gemaakt van specifieke lichtgolven om diverse huidaandoeningen aan te pakken. Deze behandeling kan bijdragen aan het verminderen van acne, het stimuleren van collageenproductie en het verbeteren van de algehele huidtextuur. De LED-lichtgolven dringen diep in de huid stimuleren diverse helende processen, zoals de verhoogde ATP-productie (de energiebron van de cel), celvernieuwing en ontstekingsremming.

Voorbereiding op de behandeling

Voordat je begint met LED-therapie, zal de huidtherapeut je huid analyseren en bepalen welke lichtgolflengte het meest geschikt is voor jouw huidaandoening. Je krijgt ook advies over huidverzorging en eventuele aanvullende behandelingen die de effecten van LED-therapie kunnen versterken.

De behandeling

De behandeling met LED-therapie begint met een reiniging van de huid om overtollige talg en make-up te verwijderen, en waar nodig zullen onzuiverheden worden verwijderd. Vaak wordt er gekozen voor een aanvullende behandeling zoals microdermabrasie, een peeling of microneedling. Daarna wordt het LED-lichtapparaat (Celluma) boven de huid geplaatst gedurende 15 tot 30 minuten. Afhankelijk van het behandelplan kunnen verschillende lichtkleuren worden toegepast, zoals blauw tegen acne of rood voor huidverjonging. De behandeling is pijnloos en ontspannend. Na de LED-sessie wordt een hydraterende crème en zonbescherming aangebracht.

Na de behandeling

Het kan zijn dat de huid direct na de LED-therapie een lichtroze tint heeft, maar dit trekt snel weg. Je kunt meteen doorgaan met je dagelijkse bezigheden. Voor optimale resultaten wordt een reeks behandelingen in combinatie met microneedling, een peeling of microdermabrasie aanbevolen. Het exacte aantal behandelingen varieert en is afhankelijk van de huidconditie en de gewenste resultaten. Regelmatige onderhoudsbehandelingen kunnen helpen om de resultaten te behouden.

Meer informatie?

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende intake. 

Huidtherapeut - schoonheidsspecialiste

Nog vragen? Whatsapp of bel naar 06 239 20 209

De extra kosten voor LED-therapie bedragen €10 tot €20 bovenop een standaardbehandeling.

VERGOEDING ZORGVERZEKERING

Medische behandelingen bij een huidtherapeut worden in de meeste gevallen vergoed door zorgverzekeraars. Natuurlijk is dit niet het geval bij alle zorgverzekeraars en alle soorten verzekeringen. Wil je weten of jouw behandelingen bij de huidtherapeut worden gedekt door uw zorgverzekering? Raadpleeg dan je zorgverzekeraar en lees de polisvoorwaarden van je verzekeraar zorgvuldig door.