fbpx

Microneedling

Microneedling is een techniek waarbij zeer fijne naaldjes de lederhuid licht beschadigen. Door de beschadiging komt het genezingsproces tot gang en hierdoor wordt de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. De huid zal sterker, soepeler, dikker en egaler van kleur worden. Microneedling kan worden toegepast bij (acne)littekens, fijne lijntjes, striae (oftewel striemen), een zonbeschadigde huid, grove poriën en/of grove huidstructuur.

Bij Huidzorg Totaal wordt de behandeling uitgevoerd met een SkinPen. Dit is een pen waarmee (steriele en disposable) trillende naaldjes mechanisch over de huid bewogen worden. De naaldlengte is instelbaar tussen de 0,25 mm en 2,5 mm. Dit is afhankelijk van de indicatie, locatie en de pijngrens. Er wordt natuurlijk niet boven jouw pijngrens gewerkt.

Voor de behandeling

Om het resultaat van een microneedling behandeling te vergroten is een goede voorbereiding van de huid belangrijk.

  •  Voor een optimaal resultaat wordt het aanbevolen om vier weken voor de behandeling dagelijks te smeren met vitamine A en C. Deze vitamines ondersteunen het proces dat geactiveerd wordt door microneedling.
  • Drie dagen voor de behandeling geen actieve ingrediënten gebruiken ( zoals vitamine A, C en Arbutine)
  • Indien het gelaat behandeld wordt gelieve zonder (oog) make-up naar de afspraak komen.
  • De huid mag niet zonverbrand zijn, wel zongebruind. De behandeling kan dus het hele jaar worden uitgevoerd.

De behandeling

Voor de microneedling zal de behandeling starten met een oppervlaktereiniging waarbij talg, vuil en dode huidcellen verwijderd worden. Hierna wordt een tussenstof aangebracht met glycerine. De huidtherapeute zal de SkinPen met een rustig tempo verticaal, horizontaal en met cirkeltjes over de huid bewegen. De behandeling is onprettig maar te verdragen, daarom wordt er geen gebruik gemaakt van een verdovende crème. De behandeling wordt afgesloten met een gel obv glycerine.
De huid zal er rood uitzien en warm aanvoelen.

Na de behandeling

Na roodheid en het warme gevoel is de volgende grotendeels verdwenen, maar kan tot drie dagen aanhouden. Ook kan de huid licht schilferen.
De aanmaak van collageen en elastine duurt een aantal weken tot maanden. Direct na de behandeling is dus niet het resultaat te zien, maar is pas na een paar maanden te beoordelen. Voor een optimaal resultaat is het volgen van een kuur van 3 á 6 behandelingen aanbevolen, afhankelijk van de indicatie.

Adviezen na de behandeling:

  • Eerste 24 uur uitsluitend HG lift meermaals aanbrengen, geen andere producten zoals make-up of een zonproduct.
  • Na 24 uur mag de huid gereinigd worden met een milde cleanser. Breng de Skinfuse Rescue Calming Complex meermaals per dag aan. Make-up mag weer gedragen worden. Gedurende vier weken met minimaal SPF30 beschermen (als je buiten bent iedere twee uur herhalen)
  • Na 7 dagen is de huid hersteld en mogen alle producten (met actieve ingrediënten) weer gebruikt worden.
  • Heet douchen, sauna, zwemmen en intensief sporten vermijden voor de komende 72 uur na de behandeling

Let er op dat de huid de eerste 24 uur niet beschermd is tegen de zon. Draag een pet/hoed en zonnebril om de huid te beschermen.

Gratis intake

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende intake. 

Huidtherapeut - schoonheidsspecialiste

Nog vragen? Whatsapp of bel dan naar 06 239 20 209 of vul het contactformulier in.

Microneedling SkinPen
Litteken 1xva € 100
Gelaat 1x€ 135
Gelaat 3x€ 405 + gratis Provitamine (t.w.v. €33,95)
Gelaat 6x€ 810 + gratis Provitamine en Retinol (t.w.v. €70,95)
Gelaat, hals en decolleté 1x€ 170
Gelaat, hals en decolleté 3x€ 510+ gratis Retinol (t.w.v. €38)
Gelaat, hals en decolleté 6x€ 1020 + gratis Retinol, Provitamine, Melkzuurreiniger (t.w.v. €87,95)
Groter gebiedva € 170
Iedere behandeling is inclusief een tube Lift Hg en Skinfuse Rescue Calming Complex. Dit is de verzorging voor de 7 dagen na de behandeling.

De Retinol en Provitamine bevatten vitamine A en C en ondersteunen het resultaat van de behandeling.

VERGOEDING ZORGVERZEKERING

De meeste zorgverzekeraars dekken behandelingen bij de huidtherapeut. Hoe fijn dit ook is, behoren niet alle verzekeraars tot deze groep. Als je niet zeker weet of jouw verzekeraar behoort tot de dekkende groep is het verstandig om de polisvoorwaarden van jouw verzekering door te lezen. Als je er vervolgens nog steeds niet uit komt kun je altijd contact opnemen met de verzekeraar.