fbpx

Microneedling

Microneedling is een techniek waarbij zeer fijne naaldjes de lederhuid licht beschadigen. Door de beschadiging komt het genezingsproces tot gang en hierdoor wordt de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. De huid zal sterker, soepeler, dikker en egaler van kleur worden. Microneedling kan worden toegepast bij (acne)littekens, fijne lijntjes, striae (oftewel striemen), een zonbeschadigde huid, grove poriën en/of grove huidstructuur.

Bij Huidzorg Totaal wordt de behandeling uitgevoerd met een dermapen. Dit is een pen waarmee (steriele en disposable) trillende naaldjes mechanisch over de huid bewogen worden. De naaldlengte is instelbaar tussen de 0,1 mm en 2,5 mm. Dit is afhankelijk van de indicatie, locatie en de pijngrens. Er wordt niet boven jouw pijngrens gewerkt!

Voor de behandeling

Om het resultaat van een microneedling behandeling te vergroten is een goede voorbereiding van de huid belangrijk. Welke producten zorgen voor een goede voorbereiding worden besproken tijdens het consult.
Eén week voor de peeling wordt het afgeraden om te ontharen (harsen, epileren, laser, etc) en gebruik te maken van retinoïden (retinol, vitamine A), differin gel of andere producten/medicijnen die de huid lichtgevoelig maken.
Twee tot drie dagen voor de behandeling kun je stoppen met het gebruik van producten die AHA, BHA of benzoylperoxide bevatten.

De behandeling

Voor de microneedling zal de behandeling starten met een oppervlaktereiniging waarbij talg, vuil en dode huidcellen verwijderd worden. Hierna wordt een tussenstof aangebracht met actieve ingrediënten zoals hyaluronzuur. Door de micro kanaaltjes in de huid zullen de actieve ingrediënten tot 80% opgenomen worden i.p.v. 7-10%. De huidtherapeute zal de dermapen met een rustig tempo verticaal, horizontaal en met cirkeltjes over de huid bewegen. De behandeling is onprettig maar goed te verdragen, daarom wordt er geen gebruik gemaakt van een verdovende crème. De behandeling wordt afgesloten met een product met actieve ingrediënten en een zonbescherming.

Na de behandeling

De aanmaak van collageen en elastine duurt een aantal weken tot maanden. Direct na de behandeling is dus niet het resultaat te zien, maar is pas na een paar maanden te beoordelen. Voor een optimaal resultaat is het volgen van een kuur aanbevolen.
Na de behandeling kan de huid één tot drie dagen warm en/of geprikkeld aanvoelen en roder zijn dan gebruikelijk. Afhankelijk van de tussenstof kan er een lichte schilfering optreden.
Adviezen na de behandeling:
• Gedurende vier weken met minimaal SPF30 beschermen (als je buiten bent iedere twee uur herhalen)
• Heet douchen, sauna en intensief sporten vermijden voor de komende 48 uur na de behandeling
• De huid reinigen met een milde reiniger
• Niet scrubben
• Moisturizer gebruiken om droogheid tegen te gaan (eventueel meerdere malen per dag)
• Vermijd producten met alcohol
• Nadat de huid hersteld is mag je weer retinoïden, differin gel, AHA, BHA en benzoylperoxide gebruiken.

Meer informatie?

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende intake. 

Huidtherapeut - schoonheidsspecialiste

Nog vragen? Whatsapp of bel dan naar 06 239 20 209 of vul het contactformulier in.

Microneedling 
Littekenva € 35
Gelaat€ 60
Gelaat, hals en decolleté€ 80
Groter gebiedva € 90

VERGOEDING ZORGVERZEKERING

De meeste zorgverzekeraars dekken behandelingen bij de huidtherapeut. Hoe fijn dit ook is, behoren niet alle verzekeraars tot deze groep. Als je niet zeker weet of jouw verzekeraar behoort tot de dekkende groep is het verstandig om de polisvoorwaarden van jouw verzekering door te lezen. Als je er vervolgens nog steeds niet uit komt kun je altijd contact opnemen met de verzekeraar.