fbpx

Microneedling / Dermapen

Microneedling is een geavanceerde techniek waarbij fijne naaldjes lichte beschadigingen aanbrengen in de lederhuid. Deze behandeling stimuleert het genezingsproces, bevordert de celdeling en verhoogt de productie van collageen en elastine. Het resultaat? Een sterkere, soepelere, dikkere en egalere huid. Microneedling is geschikt voor verschillende huidproblemen, zoals (acne)littekens, fijne lijntjes, striae, zonbeschadiging, grove poriën en een oneffen huidstructuur.

Bij Huidzorg Totaal wordt gewerkt met de Neopen (Dermapen), een geavanceerd apparaat met steriele en disposable trillende naaldjes. De naaldlengte kan worden aangepast tussen 0,2 mm en 2,5 mm, afhankelijk van de specifieke behoeften. 

Voorbereiding op de microneedling behandeling

Een goede voorbereiding van de huid is essentieel voor optimale resultaten van de microneedling behandeling. Gedurende vier weken vóór de behandeling raden wij dagelijks het gebruik van vitamine A en C aan. Deze vitamines ondersteunen het stimulerende effect van microneedling. Gedurende de drie dagen voor de behandeling dienen actieve ingrediënten zoals vitamine A, C en Arbutine vermeden te worden. Bij een gezichtsbehandeling wordt geadviseerd om zonder (oog)make-up naar de afspraak te komen. De huid dient niet verbrand, maar mag licht gebruind zijn. Hierdoor kan de behandeling het hele jaar door worden uitgevoerd.

De microneedling behandeling

De behandeling begint met een oppervlaktereiniging om talg, vuil en dode huidcellen te verwijderen. Vervolgens wordt een tussenstof met actieve ingrediënten aangepast op de huidindicatie aangebracht. De huidtherapeut beweegt de Dermapen met een rustig tempo in verticale, horizontale en cirkelvormige bewegingen over de huid. Hoewel de behandeling wat ongemak kan veroorzaken, is het goed te verdragen en is verdovende crème niet nodig. De huid kan na de behandeling rood uitzien en warm aanvoelen.

Nazorg en adviezen

Na de behandeling kan de huid tot drie dagen licht rood zijn en een warm gevoel geven. Ook kan er lichte schilfering optreden. Het stimuleren van collageen en elastine duurt enige tijd, daarom zijn de resultaten niet direct zichtbaar na de behandeling. Voor de beste resultaten wordt een kuur van 3 tot 6 behandelingen aangeraden, afhankelijk van de specifieke huidproblemen en het gewenste resultaat.

Adviezen na de behandeling:

  • Breng gedurende de eerste 24 uur na de behandeling geen verzorging aan en laat de huid droog. Vermijd ook het gebruik van andere producten zoals make-up of zonbescherming.
  • Na 24 uur mag de huid worden gereinigd met een milde cleanser. Breng gedurende de dag meerdere keren Total Recovery Cream van Toskani aan. Make-up kan weer worden gedragen. Bescherm de huid gedurende vier weken met een zonbescherming van minimaal SPF30 (herhaal elke twee uur buitenshuis).
  • Na 7 dagen is de huid volledig hersteld en kunnen alle producten met actieve ingrediënten weer worden gebruikt.
  • Vermijd gedurende de komende 72 uur na de behandeling hete douches, sauna’s, zwemmen en intensief sporten.
  • Draag de eerste 24 uur een pet, hoed en zonnebril om de huid te beschermen tegen de zon, aangezien de huid tijdens deze periode niet beschermd is.

Bij Huidzorg Totaal streven we ernaar om jouw huid te laten stralen met behulp van microneedling met gebruik van de Dermapen. De ervaren huidtherapeut maakt gebruik van de geavanceerde Neopen (Dermapen) om jou een professionele behandeling te bieden. Neem contact op voor een kosteloos consult en ontdek hoe microneedling jouw huid kan verbeteren.

Gratis intake

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende intake. 

Huidtherapeut - schoonheidsspecialiste

Nog vragen? Whatsapp of bel naar 06 239 20 209

Microneedling Neopen (Dermapen)Actie!
Litteken 3 behandelingenv.a. € 300 + gratis 20 min LED iedere behandeling (t.w.v. €60)
Gelaat€ 135
Gelaat 3 behandelingen€ 405 + gratis 20 min LED iedere behandeling (t.w.v. €60)
Gelaat 6 behandelingen€ 810 + gratis Provitamine créme en 20 min LED iedere behandeling (t.w.v. €155)
Gelaat, hals en decolleté€ 170
Gelaat, hals en decolleté 3 behandelingen€ 510 + gratis 20 min LED iedere behandeling (t.w.v. €60)
Gelaat, hals en decolleté 6 behandelingen€ 1020 + gratis Provitamine créme en 20 min LED iedere behandeling (t.w.v. €155)
Groter gebiedv.a. € 150
Iedere behandeling is inclusief een potje Total Recovery Cream van Toskani. Dit is de verzorging voor de eerste paar dagen na de behandeling.

VERGOEDING ZORGVERZEKERING

De meeste zorgverzekeraars dekken behandelingen bij de huidtherapeut. Hoe fijn dit ook is, behoren niet alle verzekeraars tot deze groep. Als je niet zeker weet of jouw verzekeraar behoort tot de dekkende groep is het verstandig om de polisvoorwaarden van jouw verzekering door te lezen. Als je er vervolgens nog steeds niet uit komt kun je altijd contact opnemen met de verzekeraar.