fbpx

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een uitstekende methode om de conditie van de huid te verbeteren en is zeer effectief bij de behandeling van littekens. Bij een verminderde bloedcirculatie hebben celwanden moeite met het opnemen van voedingsstoffen en het afvoeren van afvalstoffen. Hierdoor kunnen verklevingen ontstaan. Stevige massagetechnieken bevorderen de bloedcirculatie, waardoor de huid beter in staat is om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Bovendien stimuleert dit de celdeling en de productie van fibroblasten, die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van collageen en elastine in de huid. Hierdoor wordt de huid steviger, gladder en strakker.

De behandeling

Bindweefselmassage is een effectieve behandeling om de huidconditie te verbeteren en littekens te behandelen. Tijdens de massage worden verschillende grepen gebruikt om de doorbloeding te stimuleren en het littekenweefsel soepeler te maken. Voor een nog beter resultaat kan deze behandeling worden gecombineerd met microneedling, een techniek waarbij kleine naaldjes worden gebruikt om de huid te prikkelen en de collageenproductie te bevorderen. Door deze combinatie van bindweefselmassage en microneedling kunnen optimale resultaten worden behaald.
De behandelfrequentie wordt bepaald op basis van de doelstellingen, huidconditie en behandelindicatie. Doorgaans wordt gestart met een behandelreeks van 6 sessies, maar indien gewenst kan dit aantal worden uitgebreid naar meerdere behandelingen.

Na de behandeling

Na de bindweefselmassage kan je direct de dagelijkse activiteiten hervatten. Het is echter mogelijk dat de huid na de behandeling rood gekleurd is. In sommige gevallen kunnen er ook blauwe plekken ontstaan.

Gratis intake

Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvende intake. 

Huidtherapeut - schoonheidsspecialiste

Nog vragen? Whatsapp of bel naar 06 239 20 209

Bindweefselmassage
Littekenva € 35

VERGOEDING ZORGVERZEKERING

Als bindweefselmassage ingezet wordt op een litteken wordt het in veel gevallen vergoed door de zorgverzekering. Raadpleeg dan jouw zorgverzekeraar en lees de polisvoorwaarden van de verzekering zorgvuldig door.