fbpx

Acnetherapie

Acnetherapie is een effectieve behandeling voor acne, waarbij het verstoord verhoorningsproces en de talgproductie worden aangepakt. Dit resulteert in het verminderen van verstoppingen, zoals mee-eters en comedonen, voordat ontstekingen optreden.

Voorbereiding op de behandeling

De huidtherapeut behandelt niet alleen de acne; dit wordt samen met jou gedaan om het beste resultaat te behalen. Tijdens het consult zal de huidtherapeut advies geven over huidverzorging en leefstijl. Het is belangrijk om deze adviezen op te volgen om het behandelresultaat te optimaliseren.

De behandeling

Bij acnetherapie begint de behandeling met een oppervlaktereiniging om talg, vuil en dode huidcellen te verwijderen. Vervolgens worden mee-eters en puistjes uitgedrukt, eventueel worden ze aangeprikt om een opening te creëren. Voor of na de dieptereiniging kunnen er verschillende behandelingen worden toegepast, zoals (bio)peeling, masker, microdermabrasie of LED-lichttherapie. De behandeling wordt afgesloten met een verzorgende crème en zonbescherming. 
Opmerking: Het zelf uitdrukken en aanprikken van mee-eters en puistjes wordt afgeraden om thuis te doen.

Na de behandeling

Doordat de mee-eters en puistjes zijn verwijderd, zul je merken dat er minder uitbraken optreden. Deze behandeling wordt aanbevolen bij actieve acne en kan elke 3 tot 4 weken worden herhaald. Naarmate de acne afneemt, zal de frequentie van de behandelingen worden verminderd. Vanwege externe factoren die acne beïnvloeden, is het niet mogelijk om van tevoren aan te geven hoeveel behandelingen nodig zijn.

Meer informatie?

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende intake. 

Huidtherapeut - schoonheidsspecialiste

Nog vragen? Whatsapp of bel naar 06 239 20 209

Acnetherapie*
Intake consult acne€ 25
Gelaat (lange behandeling)**€ 55
Gelaat (bijv rest acne)**€ 45
Rug€ 57,50
Gelaat en rug€ 90
Gerstekorrels verwijderenv.a. € 35
*Acnetherapie is inclusief een dieptereiniging en (biologische) peeling, microdermabrasie of een masker.
**Vaak wordt gestart met de lange behandeling, wanneer de huid rustiger is wordt overgegaan op de behandeling rest acne. Het enige verschil is de duur van de behandeling. De huidtherapeut kiest welke behandeling nodig is.

VERGOEDING ZORGVERZEKERING

Medische behandelingen bij een huidtherapeut worden in de meeste gevallen vergoed door zorgverzekeraars. Natuurlijk is dit niet het geval bij alle zorgverzekeraars en alle soorten verzekeringen. Wil je weten of jouw behandelingen bij de huidtherapeut worden gedekt door uw zorgverzekering? Raadpleeg dan je zorgverzekeraar en lees de polisvoorwaarden van je verzekeraar zorgvuldig door.