fbpx

Acnetherapie

Bij acne is het verhoorningsproces en de talgproductie verstoord en daardoor ontstaan er verstoppingen oftewel mee-eters/comedonen. Deze kunnen op voorzichtige wijze geleegd worden voordat er een ontsteking kan ontstaan.
 

Voor de behandeling

De huidtherapeute behandelt niet alléén de acne, dat wordt samen met jou gedaan om het beste resultaat te behalen. Tijdens het consult zal de huidtherapeute je huidverzorgings- en leefstijladvies geven. Om het behandelresultaat te vergroten is het van belang dat je de adviezen opvolgt.

De behandeling

Bij acnetherapie wordt de behandeling gestart met een oppervlaktereiniging waarbij talg, vuil en dode huidcellen verwijderd worden. Vervolgens worden de mee-eters en puistjes geleegd door ze uit te drukken, eventueel worden ze aangeprikt zodat er een opening ontstaat. Na de dieptereiniging zal er een masker of peeling (zie behandeling peelings) aangebracht worden. Vervolgens wordt de behandeling afgesloten met een verzorgende crème en een zonbescherming.
Note: Het zelf uitdrukken en aanprikken van mee-eters en puistjes wordt afgeraden om zelf thuis te doen.

Na de behandeling

Doordat de mee-eters en puistjes zijn geleegd zal je merken dat er minder uitbraken ontstaan. Deze behandeling wordt geadviseerd om bij actieve acne één keer in de 2 tot 4 weken te herhalen. Wanneer de acne minder wordt zal de frequentie van de behandelingen afgebouwd worden. Doordat acne onder invloed staat van externe factoren is van te voren geen indicatie te geven van het aantal behandelingen.

Meer informatie?

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende intake. 

Huidtherapeut - schoonheidsspecialiste

Nog vragen? Whatsapp of bel dan naar 06 239 20 209 of vul het contactformulier in.

Acnetherapie*
Intake consult acne€ 25
Gelaat (lange behandeling)**€ 55
Gelaat (bijv rest acne)**€ 45
Rug€ 57,50
Gelaat en rug€ 90
Gerstekorrels verwijderenv.a. € 35
*Acnetherapie is inclusief een dieptereiniging en (biologische) peeling, microdermabrasie of een masker.
**Vaak wordt gestart met de lange behandeling, wanneer de huid rustiger is wordt overgegaan op de behandeling rest acne. Het enige verschil is de duur van de behandeling. De huidtherapeut kiest welke behandeling nodig is.

Acnetherapie is inclusief een dieptereiniging en (biologische) peeling, microdermabrasie of een masker.

VERGOEDING ZORGVERZEKERING

Medische behandelingen bij een huidtherapeut worden in de meeste gevallen vergoed door zorgverzekeraars. Natuurlijk is dit niet het geval bij alle zorgverzekeraars en alle soorten verzekeringen. Wil je weten of jouw behandelingen bij de huidtherapeut worden gedekt door uw zorgverzekering? Raadpleeg dan je zorgverzekeraar en lees de polisvoorwaarden van je verzekeraar zorgvuldig door.