fbpx

Peelings

Ontdek de kracht van peelings voor een gezonde en stralende huid. Huidzorg Totaal biedt professionele peelings aan die uitsluitend worden gebruikt door ervaren huidtherapeuten en artsen. De peelings, zoals salicylzuur, glycolzuur en trichloorazijnzuur (TCA), verwijderen dode huidcellen en stimuleren de gezonde celvernieuwing. Dit resulteert in een egalere huid en biedt effectieve behandelingen tegen acne, anti-aging, grove poriën, pigmentproblemen en oppervlakkige littekens. Bovendien helpen de peelings bij het reguleren van de talgproductie en het verminderen van ontstekingen.

Bij Huidzorg Totaal wordt gewerkt met professionele peelings van het merk Lira. De peelings zijn uniek vanwege de geavanceerde StamCel Technologie, die zorgt voor een snel herstel van de huid met een relatief korte herstelperiode in vergelijking met andere peelings.

Voorbereiding op de behandeling

Een goede voorbereiding van de huid is essentieel voor het behalen van optimale resultaten met een peeling. Tijdens het consult bespreken we welke producten geschikt zijn voor de voorbereiding van jouw huid. Houd rekening met de volgende aanbevelingen:

  • Stop één maand met laserontharing en één week voor de peeling met ontharen (harsen, epileren, etc.) en het gebruik van retinoïden (retinol, vitamine A), differin gel of andere producten/medicijnen die de huid lichtgevoelig maken.
  • Twee tot drie dagen voor de peeling dien je te stoppen met het gebruik van producten die AHA, BHA of benzoylperoxide bevatten.

De behandeling

De peeling behandeling begint met een grondige reiniging van de huid. Indien besproken zal er een dieptereiniging plaatsvinden. Vervolgens wordt de peeling aangebracht met behulp van een gaasje. Afhankelijk van het type peeling kan er een lichte tot hevige prikkeling worden ervaren, die minder wordt zodra de peeling wordt verwijderd met koude kompressen. Tot slot wordt een verzorgende crème en een zonnebrandcrème aangebracht om de huid te beschermen.

Nazorg na de behandeling

Na de peeling kan de huid één tot drie dagen roder zijn dan normaal. Op de tweede of derde dag kan er schilfering of vervelling van de huid optreden, wat enkele dagen kan aanhouden. Het is belangrijk om hier niet aan te krabben. Afhankelijk van het type peeling kunnen er bijwerkingen optreden. Volg na de behandeling deze adviezen op:
• Bescherm de huid gedurende vier weken met een zonnebrandcrème met minimaal SPF30 (herhalen indien je buiten bent).
• Vermijd hete douches, sauna’s en intensief sporten gedurende 48 uur na de peeling.
• Reinig de huid met een milde reiniger en vermijd het gebruik van scrubs.
• Gebruik een moisturizer (Alhydran) om droogheid te voorkomen, indien nodig meerdere keren per dag.
• Vermijd producten met alcohol.
• Na het schilferen mag je weer gebruikmaken van retinoïden, differin gel, AHA, BHA en benzoylperoxide.

Meer informatie?

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende intake. 

Huidtherapeut - schoonheidsspecialiste

Nog vragen? Whatsapp of bel naar 06 239 20 209 

“Luciënne weet goed wat ze doet, luistert ook naar wat jij vertelt. Als je niet goed op een peeling hebt gereageerd bijvoorbeeld, kijkt ze waar je dan niet goed op reageert en probeert ze een andere soort peeling. Er is veel keuze qua wat voor behandeling je wilt, maar bij die keuze krijg je goed advies. Ik kwam binnen met een hele onrustige huid, maar sinds ik naar Huidzorg Totaal ga is mijn huid egaal. Ik ben heel blij met Luciënne en blijf zeker terugkomen bij haar.”

Meer info over de peelings - Huidzorg Totaal

We bieden milde peelings zoals de Pumpkin, Lactic Clear, Sal Pulp en Glycolzuur, die oppervlakkig werken en de huid licht verbeteren met weinig hersteltijd. Daarnaast hebben we diepere peelings zoals de Jessner en TCA, die de diepere huidlagen bereiken en duidelijke resultaten bieden, maar een langere herstelperiode hebben. Voorafgaand aan een diepe peeling bereiden we de huid voor met twee milde peelings en producten voor thuisgebruik. Tijdens het consult stellen we een behandelplan op dat is afgestemd op jouw huidtype en gewenste resultaten.

Bij Huidzorg Totaal streeft de huidtherapeut ernaar om jouw huid gezond en stralend te maken. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek de voordelen van onze professionele peelings.

Peeling
Milde peeling€ 42
Diepe peeling€ 70

VERGOEDING ZORGVERZEKERING

De meeste behandelingen bij de huidtherapeut worden gedekt door verzekeraars. Omdat dit het geval is bij alle verzekeraars is het handig om dit verder uit te zoeken als je niet zeker weet of jouw verzekeraar tot deze groep behoort. Als je zeker wilt weten of jouw verzekeraar behandelingen bij de huidtherapeut dekt is het handig om contact op te nemen met de verzekeraar of de polisvoorwaarden nog een keer zorgvuldig door te lezen.