fbpx

Peelings

Een peeling is een vloeistof die bestaat uit zuren zoals salicylzuur, glycolzuur en trichloorazijnzuur (TCA). De zuren verweken dode huidcellen zodat deze gaan afschilferen. Ook worden de gezonde cellen gestimuleerd om te delen zodat de huid in betere conditie is. Hierdoor wordt u huid egaler waardoor dit een goede behandeling is bij anti-aging en acnelittekens. Daarnaast kan met een peeling ook de talgproductie afgeremd worden en zal het ontstekingen tegen gaan.

Huidzorg Totaal gebruikt de professionele peelings van het merk Lira die uitsluitend gebruikt worden door huidtherapeuten en artsen. De Lira peelings zijn kernmerkend door de StamCel Technologie, dit stimuleert een sneller herstel van de huid waardoor er een relatief korte herstelperiode nodig is in vergelijking met andere peelings.

Voor de behandeling

Om het resultaat van een peeling te vergroten is een goede voorbereiding van de huid belangrijk. Welke producten zorgen voor een goede voorbereiding worden besproken tijdens het consult.
Eén week voor de peeling wordt het afgeraden om te ontharen (harsen, epileren, laser, etc) en gebruik te maken van retinoïden (retinol, vitamine A), differin gel of andere producten/medicijnen die de huid lichtgevoelig maken.
Twee tot drie dagen voor de peeling kun je stoppen met het gebruik van producten die AHA, BHA of benzoylperoxide bevatten.

De behandeling

De behandeling begint met een reiniging van de huid, vervolgens zal de peeling aangebracht worden. Dit is een vloeistof die met een gaasje of wattenstaafje aangebracht wordt in één laag of meerdere lagen. Afhankelijk per peeling zul je een intense prikkeling ervaren dat stopt zodra de peeling er afgehaald wordt met koude kompressen. De behandeling wordt afgesloten met een verzorgende crème en een zonnebrandcrème.

Na de behandeling

Na de peeling kan de huid één tot drie dagen roder zijn dan gebruikelijk. Op de tweede of derde dag na de peeling zul je merken dat de huid gaat schilferen of vervellen. Dit kan enkele dagen aanhouden. Het is belangrijk dat je hier vanaf blijft. Afhankelijk van welke peeling gebruikt wordt zul je in meer of mindere mate last hebben van de hiervoor genoemde bijwerkingen.
Adviezen na de behandeling:
• Gedurende vier weken met minimaal SPF30 beschermen (als je buiten bent iedere twee uur herhalen)
• Heet douchen, sauna en intensief sporten vermijden voor de komende 48 uur na de peeling
• De huid reinigen met een milde reiniger
• Niet scrubben
• Moisturizer gebruiken om droogheid tegen te gaan (eventueel meerdere malen per dag)
• Vermijd producten met alcohol
• Nadat het schilferen voorbij is mag je weer retinoïden, differin gel, AHA, BHA en benzoylperoxide gebruiken.

Meer informatie?

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende intake. 

Huidtherapeut - schoonheidsspecialiste

Nog vragen? Whatsapp of bel dan naar 06 239 20 209 of vul het contactformulier in.

“Luciënne weet goed wat ze doet, luistert ook naar wat jij vertelt. Als je niet goed op een peeling hebt gereageerd bijvoorbeeld, kijkt ze waar je dan niet goed op reageert en probeert ze een andere soort peeling. Er is veel keuze qua wat voor behandeling je wilt, maar bij die keuze krijg je goed advies. Ik kwam binnen met een hele onrustige huid, maar sinds ik naar Huidzorg Totaal ga is mijn huid egaal. Ik ben heel blij met Luciënne en blijf zeker terugkomen bij haar.”

Meer info

De peelings zijn uniek in de variatie van sterkten en werkzame stoffen, waardoor een optimaal resultaat is te behalen op het gebied van:
• Acne
• Anti-aging
• Grove Poriën
• Pigmentatie
• Oppervlakkige littekens
De Pumpkin, Lactic Clear, Sal Pulp en Glycolzuur zijn milde peelings. Deze blijven oppervlakkig en geven een (lichte) verbetering aan de huid en hebben weinig hersteltijd.
De Jessner en TCA zijn diepe peelings en gaan naar de diepere huidlagen. Het resulaat is duidelijk, maar de hersteltijd is langer. Voorafgaand aan een diepe peeling wordt de huid voorbereidt met twee milde peelings en producten voor thuisgebruik.
Afhankelijk van jouw huidtype en het gewenste resultaat zal tijdens het consult een behandelplan opgesteld worden.

Peeling
Milde peeling€ 40
Diepe peeling€ 65

VERGOEDING ZORGVERZEKERING

De meeste behandelingen bij de huidtherapeut worden gedekt door verzekeraars. Omdat dit het geval is bij alle verzekeraars is het handig om dit verder uit te zoeken als je niet zeker weet of jouw verzekeraar tot deze groep behoort. Als je zeker wilt weten of jouw verzekeraar behandelingen bij de huidtherapeut dekt is het handig om contact op te nemen met de verzekeraar of de polisvoorwaarden nog een keer zorgvuldig door te lezen.