fbpx

Werkwijze

Werkwijze bij Huidzorg Totaal

Voorafgaand aan de afspraak ontvang je een intakeformulier. Tijdens de eerste afspraak zal een intakegesprek plaatsvinden, hierin wordt gevraagd naar je huidklachten en/of -wensen, algehele gezondheid, medicatiegebruik, behandelgeschiedenis, verwachtingen enzovoort. Tijdens de inspectie en ‘palpatie’ (het voelen aan de huid) zal de huidtherapeut de huid(aandoening) beoordelen. Bij de inspectie wordt er vaak gebruik gemaakt van de Wood’s Lamp. Deze lamp geeft een speciaal licht die helpt met het analyseren van de huid. De aanwezigheid van schimmels, gisten, mijten zijn hier onder andere mee te zien.

Met alle verzamelde informatie zal de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan opstellen. De behandelmogelijkheden worden met jou besproken en de huidtherapeut geeft informatie en (product)adviezen mee. Wanneer mogelijk wordt de behandeling direct uitgevoerd. Voor iedere behandeling wordt gekeken of het opgestelde behandelplan nog steeds de beste aanpak is, zo nodig wordt dit bijgesteld.

Ter ondersteuning van de behandelingen is het belangrijk dat je de (product)adviezen en/of leefregels van de huidtherapeut opvolgt. Op die manier kan het beste resultaat behaald worden.

Voor meer informatie en/of vragen kun je vrijblijvend contact opnemen.

“Iedere huid is anders en vraagt om een unieke aanpak”

Wood's Lamp
Wood's Lamp